Analítica, la newsletter de Ernesto Ekaizer
Analítica, la newsletter de Ernesto Ekaizer Podcast
Ekaizer, sobre la renuncia del consejero del Banco de España: "Estamos en un Esta de cado de caza de brujas. Puro macartismo"
0:00
-29:25
Ekaizer, sobre la renuncia del consejero del Banco de España: "Estamos en un Esta de cado de caza de brujas. Puro macartismo"
El PP propone un candidato que apoyó la entrada de la dirigente independentista Clara Ponsatí en una universidad británica.

El conseller del Banc d'Espanya acordat entre el PP i el PSOE, Antonio Cabrales, ha dimitit només sis hores després d'haver-lo nomenat. Segons diversos mitjans, ha renunciat al càrrec després que es fes públic que havia signat manifestos de suport a Clara Ponsatí i Andreu Mas-Colell

La dimissió, segons ha explicat el periodista i escriptor Ernesto Ekaizer al Versió RAC1 de Toni Clapés, demostra que "estem en un estat de caça de bruixes".

Antonio Cabrales és economista i catedràtic de la Universitat Carlos III i assegura que no és independentista, però que va voler donar suport a Ponsatí i Mas-Colell, als quals va conèixer en l’etapa de catedràtic a la Universitat Pompeu Fabra. 

En aquest sentit, Ekaizer s'ha preguntat si la "solidaritat amb una col·lega és un crim" i per què. I ell mateix s'ha respost que, "a Espanya, sí" que ho és.

El fins ara conseller del Banc d'Espanya ha assegurat que plega per no aguantar l’exposició mediàtica i la polarització que suposa el càrrec. Una dimissió que el col·laborador del Versió RAC1 ha lamentat tenint en compte que, tot i que "no és sant de la meva devoció perquè pertany al sector neoliberal de l'economia", sí que ha reconegut que es tracta d'"un expert en temes socials". 

La proposta del nomenament de Cabrales la va fer el PP, i el govern espanyol hi va donar el vistiplau. Ara, Alberto Núñez Feijóo ha aplaudit la seva decisió de dimitir, un detall que Ekaizer ha retret al líder del PP perquè, segons ha afirmat, "l'independentisme no és una activitat criminal" i Cabrales "no té per què dir que és independentista".

Ekaizer s'ha referit també al 2023, un any eminentment electoral, que és "com una Super Bowl". Ara mateix el PP i el PSOE estan en empat tècnic i segurament el partit guanyador de les eleccions, segons el periodista, "dependrà del recorregut de Vox i d'Unides Podem, els aliats". 

El periodista i escriptor ha explicat que just aquest dimecres a la tarda ha publicat a El Periódico una carta oberta a Feijóo en què li diu que "la prova d'un home d'estat és la seva capacitat per renovar el poder judicial".

Pel periodista i escriptor, en el món judicial i polític es dona per fet que no hi haurà acord per substituir al caducat poder judicial fins després de les eleccions generals, i això seria una catàstrofe. Conclou que "els polítics estan en una altra galàxia".

0 Comments