Analítica, la newsletter de Ernesto Ekaizer
Analítica, la newsletter de Ernesto Ekaizer Podcast
Espejel se ha "autoescrachado" en una operación fallida contra Pedro Sánchez
3
0:00
-14:24
Espejel se ha "autoescrachado" en una operación fallida contra Pedro Sánchez
"Bomba judicial" para provocar a Carles Puigdemont
3

Carlos Castro El Periódico de Catalunya

 El Constitucional no va admetre a tràmit el recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín contra l'ordre de detenció que els afecta. L'anomenada Sala de Vacances del Tribunal Constitucional va desestimar un recurs d'aquest tipus per primera vegada en el procés

Van decidir-ho els magistrats de guàrdia aprofitant que, provisionalment, hi ha una majoria conservadora a la sala. La Fiscalia ja ha anunciat que ho recorrerà. Creu que prendre aquesta decisió amb urgència, tal com s'ha fet, no està justificat en ple mes d'agost.

El TC no ha admès a tràmit el recurs de Puigdemont i Comín contra l'ordre de detenció que els afecta. 

No hi havia cap urgència

El periodista i escriptor Ernesto Ekaizer ha passat pel Versió estiu de Xavi Rocamora a valorar aquesta decisió. Considera que la presidenta de la sala, Concepción Espejel, "s'ha inventat una urgència on no n'hi ha cap", perquè "el magistrat no ha decretat cap ordre de detenció internacional".

El que s'hauria d'haver fet, opina, és "admetre a tràmit el recurs i discutir-ho després al ple, al mes de setembre". Considera que aquest moviment és "un cop per incendiar les negociacions entre el PSOE, Sumar, Junts i Esquerra Republicana". I afegeix: "És la seducció judicial que provoca Carles Puigdemont".

Concepción Espejel s'ha inventat una urgència on no n'hi ha cap

Aquest moviment és un cop per incendiar les negociacions entre el PSOE, Sumar, Junts i Esquerra Republicana

I ara què passarà?

Ekaizer opina que el recurs prosperarà perquè "la Fiscalia coneix les normes internes i farà un informe favorable a admetre el recurs d'empara", explica el periodista, que creu que això passarà al setembre i "una vegada s'admeti anirà al ple".

No ha servit de res

L'escriptor i periodista critica que aquests magistrats "han utilitzat la porta de darrere del TC de la Sala de Vacances per crear un fet fictici", tot amb l'objectiu de "provocar Puigdemont", perquè creuen que "és un actor que només raona de manera visceral".

Opina, però, que tant Puigdemont com la seva defensa "veuran que això ha estat un cop que no té recorregut", i tot plegat quedarà "com una nota a peu de pàgina que ha provocat Feijóo amb els seus peons al TC".

Els magistrats han utilitzat la porta de darrere del TC per provocar Puigdemont

La magistrada del cas, Concepción Espejel (al centre de la imatge), quan la van condecorar amb la Creu de l'Ordre. 

"No m'ha sorprès aquest moviment", explica, tot i que apunta que el que sí que l'ha estranyat més és que aquests magistrats "creuen que li estan fent un favor al PP, però s'han despullat". Per tot plegat creu que Concepción Espejel "ha quedat en evidència amb una operació fallida contra Sánchez".

Aquests magistrats creuen que li estan fent un favor al PP, però s'han despullat

3 Comments